Aanwerven in het buitenland met WorkMotion via een Employer of Record (EoR)

Werf getalenteerde werknemers aan in 160+ landen zonder een lokale entiteit op te zetten via onze Employer of Record diensten

 • icon star
  4,6 sterren gemiddeld Capterra I Feb 2023
 • 1000+ klanten Die ons vertrouwen
 • Beste overzeese HR strategie HR excellentie awards I Dec 2022
eor landing 2

Waarom een Employer of Record (EOR) kiezen om aan te werven in het buitenland?

EoR diensten kunnen draagbaarder zijn dan het direct aanwerven van lokaal talent omdat kosten drukken in de personeelsvoordelen, salarisadministratie taxatie en HR adminsitraties. Alsook kun je de risicos van boetes drukken door het vermijden van non-compliant te zijn met de lokale arbeidsvoorwaarden.

Briefcase icon

Open een lokale entiteit

 • Legale complexiteiten
 • Kostelijk
 • tijdsrovend
hire abroad through employer of record

Employer of Record (EOR)

 • Snelle werkgelegenheid
 • Legaal compliant
 • kost-efficiënt
Boy icon

Zelfstandigen contract

 • vatbaar voor risico's
 • Compliant problemen
 • gebrek aan betrokkenheid

Met een EOR kan je tijd en geld besparen, je voldoet aan de correcte salarisadministratie and sociale contributies en biedt je competiteve personeels voordelen aan

list

Wat is een Employer of Record (EOR)?

EenEmployer of Record is een derde partij die een groot deel van het werk op zich neemt wanneer u in het buitenland wilt aanwerven. Een EOR recruit niet maar raakt betrokken bij het proces zodra het bedrijf een kandidaat heeft geselecteerd en wilt aanwerven.

Door alle benodigde informatie te verstrekken, zorgt een EOR ervoor dat de klant zich overal aan houdt en zich beweegt binnen de veiligheid van het geboden kader.

Klaar om te praten?

Onze processen zijn snel, eenvoudig en uiterst gedetailleerd. Je hoeft je dus nooit zorgen te maken over compliance, juridische en belastinggerelateerde kwesties bij het aanwerven van talent in het buitenland.

"The people we hired are a testament to the fact that, with WorkMotion, we can hire the right talent, regardless of their location. Besides, using WorkMotion as our extended HR department and profiting for their quick processes is a win for us."

Yanis Mellata CEO & Co-founder at Kosy Office

Schedule your demo

Voordelen om voor een EOR als WorkMotion te kiezen

Werf wereldwijd aan via onze EOR-oplossing (Employer of Record). Onze entiteiten en netwerkpartners maken dit proces snel en 100% compliant.

Krijg toegang tot alle lopende onboardingactiviteiten op één overzichtelijk dashboard en betaal werknemers op tijd en in hun lokale valuta.

160+

lande

Werf hoog getalenteerde werknemers aan in 160 landen wereldwijd

100+

valuta’s

Betaal jouw internationaal team op tijd in de lokale valuta

200+

legale experten

Krijg ondersteuning en advies van een geweldig team van lokale juridische experts

01

Platform

Beheer, betaal en volg je werknemers op één platform

Frequently asked questions

De juridische en compliancevereisten voor het aawerven van werknemers in het buitenland verschillen per land en kunnen het verkrijgen van werkvisa, het registreren bij de lokale autoriteiten en het naleven van de lokale arbeidswet- en regelgeving omvatten. Een EOR moet expertise hebben in de lokale wet- en regelgeving en namens het inlenende bedrijf alle juridische en nalevingsvereisten afhandelen.

De EOR is verantwoordelijk voor het beheer van de salarisadministratie, belastingen en secundaire arbeidsvoorwaarden voor werknemers in het buitenalnd en zorgt ervoor dat alle betalingen en inhoudingen in overeenstemming zijn met de lokale wet- en regelgeving. De EOR beheert de salarisadministratie op een lokale bankrekening en houdt de juiste belastingen en uitkeringen in.

De EOR moet een reeks ondersteunende diensten bieden voor zowel werknemers in het buitenland als het inlenende bedrijf. Dit kan onboarding en oriëntatie, HR-ondersteuning en juridisch advies omvatten. De EOR moet ook regelmatig updates geven over de arbeidsstatus van werknemers op afstand en eventuele wijzigingen in de lokale wet- en regelgeving.

De kosten van een EOR variëren en zijn afhankelijk van factoren zoals het doelland, het type werknemer en de vereiste diensten. Een EOR vraagt meestal een vergoeding voor zijn diensten, die een percentage van het salaris van de werknemer of een vast bedrag per werknemer kan zijn. Het is belangrijk om de kosten- en prijsstructuur volledig te begrijpen voordat je met een EOR in zee gaat.

Het aanwervingsproces met een EOR houdt meestal in dat het aanwervend bedrijf details verschaft over de functie en de vereiste kwalificaties, en dat de EOR het wervings- en selectieproces uitvoert. Zodra een kandidaat is geselecteerd, handelt de EOR alle wettelijke en nalevingsvereisten af en beheert het arbeidscontract. De doorlooptijd voor het inhuren van buitenlandse werknemers kan variëren afhankelijk van het land en het type werknemer, maar een EOR zou een geschatte doorlooptijd moeten geven als onderdeel van hun diensten.

Als de medewerker het doelland moet verlaten, moet de EOR de beëindiging van de arbeidsovereenkomst afhandelen in overeenstemming met de lokale wet- en regelgeving. De EOR moet ook de nodige ondersteuning en begeleiding bieden aan de werknemer tijdens de overgang.

Het aanwerfbedrijf is verantwoordelijk voor het prestatiebeheer van de werknemer, waaronder het stellen van verwachtingen, het geven van feedback en het uitvoeren van prestatie-evaluaties. De EOR moet het inhuurbedrijf ondersteunen en begeleiden bij deze processen en ervoor zorgen dat ze voldoen aan de lokale wet- en regelgeving.

In het geval van een geschil tussen de werknemer en het inlenende bedrijf, moet de EOR ondersteuning en begeleiding bieden bij het oplossen van de kwestie en ervoor zorgen dat alle partijen handelen in overeenstemming met de lokale wet- en regelgeving. De EOR moet ook bereid zijn om indien nodig te bemiddelen in het geschil. Als het geschil niet kan worden opgelost, moet de EOR de partijen adviseren over hun rechten en plichten volgens de lokale wetgeving.

What our clients have to say

With WorkMotion we ensure fully compliant onboardings for our employees abroad. Having an HR service such as WorkMotion is a big plus, since we now have time to focus on our talents even more.

Bianca Ester

HR Manager at Everphone

Working with WorkMotion is really easy for our HR-team. Uploading a talent is done in minutes. We get access to tools such as salary benchmarking, gross/net salary calculator, and so much more. Exactly what we need!

Michali Henig

Global Mobility Lead of SumUp

"The people we hired are a testament to the fact that, with WorkMotion, we can hire the right talent, regardless of their location. Besides, using WorkMotion as our extended HR department and profiting for their quick processes is a win for us."

Bianca Ester

Bianca Ester